ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eπικαιροποιημένη σελίδα με τις τελευταίες δραστηριότητες του Θεσμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Επίσκεψη από τον περιφερειακό σύμβουλο και επικεφαλή της παράταξης “Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία”, Γαβριήλ Αβραμίδης την Δευτέρα 08/02/2021.

"Συνεργασία με Περιφερειακές Παρατάξεις"
Στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον ετήσιο απολογισμό της περιφερειακής διοίκησης πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης του Περιφερειακού Συμπαραστάτη. Πολλές Περιφερειακές παρατάξεις ζήτησαν εκτενέστερη ενημέρωση για τον Θεσμό, με στόχο να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους δράσεις που να ανταποκρίνονται σε αιτήματα των πολιτών.
Σήμερα συζητήσαμε διεξοδικά, με τον επί κεφαλής της παράταξης "Πρώτη Δύναμη για την Μακεδονία", κ. Γαβριήλ Αβραμίδη, την επίπτωση της πανδημίας στην λειτουργία του Θεσμού, και εξετάσαμε τρόπους συνεργασίας ώστε να υποστηριχθεί η διαφανής και αποτελεσματική διοίκηση της περιφέρειας στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Καλή επιστροφή στην κανονικότητα, Καλή μας συνεργασία!
-------------------------------------------------------------------
ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: “Συνάντηση με την συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης”
Ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης “Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία”, Γαβριήλ Αβραμίδης επισκέφτηκε την συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Νιόβη Παυλίδου, και ενημερώθηκε για την λειτουργία του θεσμού. Η κ. Νιόβη Παυλίδου έκανε αναλυτική ενημέρωση για τον θεσμό, ο οποίος είναι ανεξάρτητη αρχή και δέχεται αναφορές άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών της περιφέρειας, των νομικών της προσώπων και των επιχειρήσεών της και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα. Η ανεξάρτητη αρχή είναι υποχρεωμένη να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα ημερών στους ενδιαφερόμενους.
Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Γαβριήλ Αβραμίδης ευχαρίστησε την κ. Νιόβη Παυλίδου για την εξαιρετική ενημέρωση και την συνεχάρη για το έργο της. Εξάλλου, η παράταξη, “Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία”, στηρίζει τον θεσμό και πιστεύει πως είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Φεβ. 2021 


Επίσκεψη του Προέδρου της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Περιφέρειας, κ. Θεόδωρου Μητράκα πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2021.

Ολοκληρώθηκε ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου του Περιφερειακού Συμπαραστάτη. Ένας χρόνος που μόνο από "κανονικότητα" δεν χαρακτηρίστηκε. Οι ανατροπές, οι δυσκολίες, οι εντάσεις στην λειτουργία της αυτοδιοίκησης ήταν άπειρες. Και η αγωνία των πολιτών έφθανε στο τηλέφωνο και το ταχυδρομείο του Συμπαραστάτη.
Ελπίζουμε όλοι η νέα χρονιά να κυλήσει πιο ομαλά και να πετύχουμε μια σταθερή και αναπτυξιακή πορεία στην Περιφέρεια μας. Οι συνέργειες του Γραφείου με φορείς, επιχειρήσεις και συλλογικότητες της Περιφέρειας θα ενταθούν, ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κακοδιοίκησης και των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Η επίσκεψη του Προέδρου της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Περιφέρειας, κ. Θεόδωρου Μητράκα, θεωρούμε ότι έκανε καλό ποδαρικό στη νέα χρονιά. Η συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων των πολιτών προς τον Συμπαραστάτη προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, από το μητροπολιτικό κέντρο. Συζητήσαμε σειρά θεμάτων που με συνεργασία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα. Καλή Χρονιά! καλή συνεργασία μας

Ιαν. 2021 
Ευχετήρια κάρτα

Ευχετήρια κάρτα
Δεκ. 2020 

Το Γραφείο του Περιφερειακού Συμπαραστάτη επισκέφθηκε, την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, ο Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης του Δήμου Ωραιοκάστρου, κος Γεώργιος Ατματζίδης.

Το Γραφείο του Περιφερειακού Συμπαραστάτη επισκέφθηκε, την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, ο Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης του Δήμου Ωραιοκάστρου, κος Γεώργιος Ατματζίδης. Η συζήτηση κάλυψε τόσο θέματα αρμοδιοτήτων των Συμπαραστατών της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, όσο και πρακτικά θέματα επικοινωνίας και συνεργασίας τους. Η κα Νιόβη Παυλίδου αναφέρθηκε στα αιτήματα των πολιτών που έχει διαχειριστεί ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης, στον τρόπο λειτουργίας του Θεσμού στην διάρκεια της πανδημίας, και τόνισε τα σημεία στενής συνεργασίας που μπορεί να έχουν οι Συμπαραστάτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για να αντιμετωπισθούν με τον καλύτερο τρόπο τα προβλήματα των πολιτών στην εκτενή γεωγραφικά περιφέρειά μας.
Επιπλέον, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης έχει ιδιαίτερες, θεσμοθετημένες αρμοδιότητες, όπως πχ. η εποπτεία των λαϊκών αγορών, οπότε η συνεργασία με τους Δήμους είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική διαχείριση των αιτημάτων των πολιτών. Η κα. Παυλίδου υποσχέθηκε ότι σύντομα θα ανταποδώσει την επίσκεψη στον Δήμο Ωραιοκάστρου.

Σεπτ. 2020 

Tον Συμπαραστάτη του Δήμου και της Επιχείρησης της ηρωϊκής πόλης της Νάουσας, κ. Δημοσθένη Ταούλα, επισκέφθηκε την Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, η Περιφερειακή Συμπαραστάτης, κα. Νιόβη Παυλίδου. 

Τον Συμπαραστάτη του Δήμου και της Επιχείρησης της ηρωϊκής πόλης της Νάουσας, κ. Δημοσθένη Ταούλα, επισκέφθηκε την Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, η Περιφερειακή Συμπαραστάτης, κα. Νιόβη Παυλίδου. Κεντρικό θέμα συζήτησης υπήρξε η ανάπτυξη συνεργειών ώστε να αντιμετωπισθούν πιο αποτελεσματικά ζητήματα που αφορούν από κοινού την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως πχ, ο καθαρισμός ρεμάτων, η επίβλεψη και βελτίωση του οδικού δικτύου, η αντιμετώπιση ζητημάτων του αγροδιατροφικού τομέα, στον οποίο η περιοχή της Νάουσας κατέχει εξέχουσα θέση στην περιφέρεια, αλλά και γενικότερα η καλύτερη οργάνωση του θεσμού των συμπαραστατών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Πολύ εποικοδομητική υπήρξε και η συζήτηση με τον Δήμαρχο Νάουσας κ. Νικόλα Καρανικόλα, για ποικίλα θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση α’ και β΄ βαθμού. Η κα. Παυλίδου αναφέρθηκε στο ότι είναι εντυπωσιακό που ο Δήμος Νάουσας υπήρξε από τους λίγους δήμους της χώρας που εξέλεξε Συμπαραστάτη μέσα στα χρονικά όρια που θέτει ο νόμος. Και συμπλήρωσε ότι είναι θετικό που ο Θεσμός του Συμπαραστάτη προχωρά για πρώτη φορά αρκετά δυναμικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Στη συζήτηση τονίσθηκε ότι αρχίζει μεν μια νέα αυτοδιοικητική θητεία σε δυσμενείς συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά υπάρχει μια αποφασιστικότητα από όλους στο να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, γιατί είναι πλέον καθαρό ότι η χώρα πρέπει να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς αργοπορία.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ
Συνάντηση Δημάρχου Νάουσας με την Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Την Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Νιόβη Παυλίδου υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στο δημαρχείο ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας, παρουσία του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Νάουσας κ. Δημοσθένη Ταούλα.
Με αφορμή την συνάντηση ο κ. Καρανικόλας δήλωσε: «Είχα την χαρά να υποδεχτώ σήμερα στη Νάουσα με τον θεσμικό της ρόλο ως Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την αγαπητή μου συνάδελφο στο πανεπιστήμιο κ. Νιόβη Παυλίδου, με την οποία συζητήσαμε διεξοδικά ζητήματα συνεργασιών και ζητημάτων, που άπτονται της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και της καλύτερης εξυπηρέτησής τους από τις υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης.»

Σεπτ. 2020 Το Γραφείο του Περιφερειακού Συμπαραστάτη επισκέφθηκε την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020 η Τοπική Οργάνωση (ΤΟ) Κεντρικής Μακεδονίας του πολιτικού κόμματος "Δημιουργία Ξανά" (ΔΗΞΑ).

Το Γραφείο του Περιφερειακού Συμπαραστάτη επισκέφθηκε την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020 η Τοπική Οργάνωση (ΤΟ) Κεντρικής Μακεδονίας του πολιτικού κόμματος "Δημιουργία Ξανά" (ΔΗΞΑ). Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Βασίλης Πανίδης, πρόεδρος της ΤΟ, η Μερσίνα Παπαδοπούλου, Γραμματέας της ΤΟ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής, και ο Δημοσθένης Τριανταφυλλίδης, ταμίας της ΤΟ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής της ΔΗΞΑ. Επισημαίνοντας ότι πιστεύοντας στον Θεσμό του Συμπαραστάτη και τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας του δημοσίου τομέα ζήτησαν πληροφόρηση για την πορεία του Θεσμού στην δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η κα. Παυλίδου παρείχε διεξοδική ενημέρωσε για τις αρμοδιότητες του Θεσμού, αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που αναπτύχθηκε με το στελεχιακό δυναμικό της Περιφερειακής Διοίκησης και στη συνέχεια ανέλυσε τα θέματα που κλήθηκε να διαχειριστεί, όπως: ζητήματα αδειών οδήγησης, θέματα λαϊκών αγορών, προβλήματα σχετικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου, ζητήματα οριοθέτησης και καθαρισμού ρεμάτων, προβλήματα σχετικά με το πρόγραμμα μείωσης της όχλησης από κουνούπια, αλλά και πολλά αιτήματα που αφορούν στην εθνική διοίκηση ή σε ανεξάρτητους φορείς (εφορίες, ΕΦΚΑ, ΕΥΑΘ, ΟΑΣΘ, κτλ) και δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμπαραστάτη.
Η κα. Παυλίδου τόνισε ότι ο αιτών λαμβάνει πάντοτε γραπτή απάντηση στο αίτημά του, και στις περισσότερες των περιπτώσεων μέσα στα όρια που ορίζει ο νόμος. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι με τη νέα αυτοδιοικητική χρονιά εισερχόμαστε σε περίοδο πιο κανονικής λειτουργίας της αυτοδιοίκησης και επομένως η συνεργασία με πολίτες, συλλογικότητες, επιχειρήσεις και φορείς θα είναι πιο εύκολη και αποτελεσματική.

Σεπτ. 2020 

Συζήτηση για την Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης με την ψυχή της Εστίας. κ. Αθηνά Τοτοκότση στις 15/06/2020.

Στις ποικίλες αρμοδιότητες της Περιφερειακής Διοίκησης συγκαταλέγεται και η εποπτεία της λειτουργίας των πολυάριθμων μη κερδοσκοπικών επιχειρήσεων/φορέων με έδρα στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας.
Στις 15/06/2020 συζητήσαμε εκτενώς για την Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης με την ψυχή της Εστίας. κ. Αθηνά Τοτοκότση σχετικά με τις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμπαραστάτη, για το πλαίσιο λειτουργίας της Εστίας, τις μελλοντικές δράσεις της, καθώς και για ευρύτερα προβλήματα της πόλης (συγκοινωνίες, αντιπλημμυρική προστασία, κτλ) που επηρεάζουν τον προγραμματισμό όλων μας.

Ιούν. 2020 

Συζήτηση με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ Παγίων, κ. Σάκη Τζακόπουλο, στα γραφεία της εταιρείας στις 12/06/2020.

Συζήτηση με τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ Παγίων, κ. Σάκη Τζακόπουλο, στα γραφεία της εταιρείας. Στην ΕΥΑΘ Παγίων ανήκουν όλες οι υποδομές, εγκαταστάσεις, οικόπεδα, ακίνητα που αφορούν στις υπηρεσίες Ύδρευσης και Αποχέτευσης του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.
Η εταιρεία καλύπτει και την διαχείριση ομβρίων υδάτων της πόλης, οπότε ικανός αριθμός ρεμάτων του αστικού ιστού εμπίπτει στις αρμοδιότητες και εποπτεία και της ΕΥΑΘ Παγίων. Τα ρέματα της πόλης αποτελούν πολύ συχνά παράγοντα ανησυχίας των κατοίκων της. Η διαρκής συνεργασία με την εταιρεία θα βοηθήσει το Γραφείο Συμπαραστάτη να απαντήσει και να διασκεδάσει σχετικές ανησυχίες των πολιτών.

Ιούν. 2020 

Τα κεντρικά γραφεία της ΕΥΑΘ ΑΕ επισκέφθηκε η Συμπαραστάτης του Πολίτη & της Επιχείρησης, κα. Νιόβη Παυλίδου στις 09/06/2020.

Τα κεντρικά γραφεία της ΕΥΑΘ ΑΕ επισκέφθηκε η Συμπαραστάτης του Πολίτη & της Επιχείρησης, κα. Νιόβη Παυλίδου, για μια ενημερωτική συζήτηση με τον Πρόεδρο, κ. Άγι Παπαδόπουλο, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Άνθιμο Αμανατίδη, σχετικά με την λειτουργία της εταιρείας και τον προγραμματισμό των ψηφιακών υπηρεσιών της προς τον πολίτη.
Η λειτουργία της ΕΥΑΘ δεν σχετίζεται με τις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμπαραστάτη. Παρ όλα αυτά, η εταιρεία διαχειρίζεται ένα κοινό αγαθό, το νερό, και ένα σημαντικό περιβαλλοντικό σύστημα, το αποχετευτικό δίκτυο, για περισσότερο από τον μισό πληθυσμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), και πολλά σχετικά ερωτήματα πολιτών φθάνουν στο Γραφείο του Συμπαραστάτη. Η καλή ενημέρωση για τον κύκλο εργασιών των φορέων και οργανισμών στην ΠΚΜ είναι χρήσιμη για το Γραφείο, για να κατευθύνει ορθά τα, συχνά περίπλοκα, ερωτήματα των πολιτών της περιφέρειας.

Ιούν. 2020 

Συνάντηση στις 29 Μαΐου 2020, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αργύρης Χουρμουζέλης, και την Περιφερειακή Συμπαραστάτης της Δυτικής Μακεδονίας, Κατερίνα Τσιομπάνου.

Συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στις 29 Μαΐου 2020, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αργύρης Χουρμουζέλης, η Περιφερειακή Συμπαραστάτης της Δυτικής Μακεδονίας, Κατερίνα Τσιομπάνου και η Περιφερειακή Συμπαραστάτης της Κεντρικής Μακεδονίας, Νιόβη Παυλίδου, όπου ανέλυσαν τον τρόπο λειτουργίας του θεσμού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις σχέσεις τους με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και τις πρακτικές επίλυσής τους.
Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποκτούν Περιφερειακό Συμπαραστάτη. Αποτελεί σημαντικό βήμα η αξιοποίηση του θεσμού από τις Περιφέρειες και η ενεργοποίηση της ανεξάρτητης αρχής που βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών τους. Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης αποτελεί ένα ανεξάρτητο όργανο, το οποίο ερευνά αναφορές κακοδιοίκησης και διαμεσολαβεί ανάμεσα στις υπηρεσίες και τους πολίτες ή επιχειρήσεις, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με υπηρεσίες ή νομικά πρόσωπα της Περιφέρειας. Στόχος του είναι να προάγει τη χρηστή διοίκηση ενώ έχει τη δυνατότητα να κάνει συστάσεις και να υποβάλλει προτάσεις για την επίλυση θεμάτων, στοχεύοντας στην βελτίωση της διοίκησης, χωρίς να επιβάλλει κυρώσεις και ποινές.
Κατά τη συνάντηση ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο θέμα της συνεργασίας των Συμπαραστατών μέσω του Δικτύου των Συμπαραστατών που ιδρύθηκε με σκοπό την ενίσχυση του θεσμού και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των Συμπαραστατών, με γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών και επιχειρήσεων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Κατόπιν προφορικής επικοινωνίας με τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ Φίλιππο Τριομμάτη, αποφασίστηκε η διενέργεια τηλεδιάσκεψης, εντός του επόμενου μήνα, με όλα τα μέλη του Δικτύου.

Μάιος 2020 

Εκδηλώσεις Μνήμης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στις 24/05/2020.

Εκδηλώσεις Μνήμης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Η Τουρκία οφείλει να αναγνωρίσει τις ευθύνες της για τα τραγικά αυτά γεγονότα και να γυρίσει σελίδα στην ιστορία της, στη βάση των αξιών του ανθρωπισμού και της ειρηνικής συνύπαρξης.

Μάιος 2020 

Συμμετοχή στις 13/04/2020, 12μμ με τηλεδιάσκεψη, στην έκτακτη μονοθεματική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΚΜ, για τις επιπτώσεις και την αντιμετώπιση του COVID-19.

Συμμετοχή (13/04/2020, 12μ), με τηλεδιάσκεψη, στην έκτακτη μονοθεματική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΚΜ, για τις επιπτώσεις και την αντιμετώπιση του COVID-19. Πραγματοποιήθηκε διεξοδική ενημέρωση για τις δράσεις της Διοίκησης και κατατέθηκαν παρατηρήσεις/προτάσεις από όλες τις περιφερειακές παρατάξεις.
Το γραφείο του Συμπαραστάτη δέχεται πολλά αιτήματα πολιτών που ζητούν λύσεις σε προβήματά τους. Η πλειοψηφία των αιτημάτων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμπαραστάτη. Παρέχεται όμως κάθε δυνατή ενημέρωση και βοήθεια ώστε οι πολίτες να απευθυνθούν στους αρμόδιους φορείς. Η σημερινή συνεδρίαση ήταν πολύ υποστηρικτική για την λειτουργία του γραφείου, μέσα στην πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε.

Απρ. 2020 

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Επίσκεψη στην Κατερίνη πραγματοποίησε την 6η Φεβρουαρίου 2020 η Συμπαραστάτης του Πολίτης & της Επιχείρησης κα. Νιόβη Παυλίδου με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας για τον θεσμό του Συμπαραστάτη.
Σε σύσκεψη με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών συζητήθηκε ο τρόπος επικοινωνίας του Συμπαραστάτη με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και τα βασικά ζητήματα στα οποία θα επικεντρωθεί αρχικά η συνεργασία τους.
Στη συνέχεια παραβρέθηκε στην κοπή πίτας των εργαζομένων.

Φεβ. 2020 

Η κα. Παυλίδου  στην εκπομπή του Dion TV, «ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΗ" (καντε click ΕΔΩ).

Στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης του Έργου του Περιφερειακού Συμπαραστατη του Πολίτη και τηςΕπιχείρησης δόθηκε τηλεοπτική συνέντευξη στην τηλεόραση DION Tv "Με την ΕΥΗ" και στην πρωινή εκπομπή της κα. Χρυσικού στο ράδιο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Φεβ. 2020 

Επίσκεψη στην Περιιφερειακή Ενόττητα Κιλκίς

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς πραγματοποίησε η κα. Παυλίδου στις 25 Φεβρουαρίου 2020. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Βεργίδης οργάνωσε συνάντηση-συζήτηση με το στελεχιακό δυναμικό της Ενότητας, για την καλύτερη υποστήριξη της λειτουργίας του θεσμού του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.  Στην συνάντηση συμμετείχαν και ο Δήμαρχος Κιλκίς, κ. Δημήτριος Κυριακίδης, ο κ. Γιώργος Ηλιάδης από το Επιμελητήριο Κιλκίς, τοπικά μέσα επικοινωνίας και η περιφερειακή σύμβουλος Κιλκίς, κα. Νατάσα Σωτηριάδου.
Η κα. Παυλίδου αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες του Συμπαραστάτη. Τόνισε ότι ο Συμπαραστάτης προσπαθεί να απαντήσει, μέσα σε 30 μέρες, σε αναφορές των πολιτών ή των επιχειρήσεων για θέματα κακοδιοίκησης των υπηρεσιών της περιφέρειας. Ενημερώνεται για το πρόβλημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, εξετάζει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και κρίνει αν όντως υπάρχει θέμα κακοδιοίκησης. Αν χρειάζεται, ζητά ειδική νομική συμβουλή. Η λειτουργία του έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα, δεν επιβάλλει ποινές, δεν νομοθετεί. Δύναται να προβαίνει σε προτάσεις βελτίωσης του διοικητικού έργου. Ο Συμπαραστάτης δεν ασχολείται με διαφορές μεταξύ πολιτών, ούτε με προβλήματα πολιτών με υπηρεσίες του κράτους (εφορία, υπουργεία, δικαστήρια κτλ), ούτε με προβλήματα μεταξύ πολιτών και δήμων. Εξετάζει λειτουργίες που απορρέουν στενά από τις αρμοδιότητες της περιφερειακής διοίκησης (καθυστερήσεις αδειοδοτήσεων, επιβολή προστίμων, συντήρηση οδικού δικτύου, ρυθμίσεις λαϊκών αγορών, θέματα δημόσιας υγείας κτλ). Επομένως, η συνεργασία με το προσωπικό της περιφέρειας για την άμεση και δίκαιη εππιλυση των προβλημάτων είναι πολύ σημαντική.
Στη συνέχεια έγινε περιγραφή του τρόπου λειτουργίας του Περιφερειακού Συμπαραστάτη, με αναφορά στην ιστοσελίδα, την σελίδα facebook, τους τρόπους επικοινωνίας με τον πολίτη, την λειτουργία της πλατφόρμας αναφορών, ώστε το προσωπικό να μπορεί να ενημερώνει τον πολίτη για τον Θεσμό.
Επιπλέον, η κα. Παυλίδου ανέφερε ότι προσβλέπει και σε μια καλή συνεργασία με τους Συμπαραστάτες των Δήμων ώστε οι πολίτες της Περιφέρειας να βρίσκουν λύσεις σε κάθε πρόβλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης και να αποφεύγεται η δικαστική οδός επίλυσης διαφορών.
Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου ζήτησε λεπτομέρειες για τις σχέσεις του Περιφερειακού Συμπαραστάτη με τα Υπουργεία, και η κα Παυλίδου απάντησε ότι θεσμικά σχέση δεν υπάρχει, αλλά ο Συμπαραστάτης καταθέτει προτάσεις βελτίωσης του διοικητικού έργου στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αυτές μπορούν να προωθηθούν στην κεντρική διοίκηση. Ο κ. Ηλιάδης ζήτησε μια σύνοψη της συζήτησης για να την προωθήσει στα μέλη του Επιμελητηρίου.
Ο Δήμαρχος Κιλκίς ανέφερε ότι βλέπει πολύ θετικά τον Θεσμό και τόνισε ότι θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την ανάδειξη Δημοτικού Συμπαραστάτη. Θεωρεί ότι ο Θεσμός είναι θετικός όχι μόνο για τους πολίτες αλλά και για την διοίκηση του Δήμου. Τόνισε την ανεξαρτησία και την αντικειμενικότητα που θα πρέπει να έχουν οι Συμπαραστάτες στο έργο τους.
Η κα. Σωτηριάδου σημείωνε λεπτομέρειες για μια μελλοντική ενημέρωση-συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Στην συζήτηση συμμετείχαν και τα στελέχη της Αντιπεριφέρειας και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων. Τόνισαν τις δυσκολίες της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, την μείωση χρηματοδότησης, τις συχνές αλλαγές της νομοθεσίας, την ελλιπή ενημέρωση των πολιτών για το νομικό πλαίσιο, τις δυσκολίες στην καθημερινότητα του έργου τους. Τονίστηκε από την κα. Παυλίδου ότι δεν είναι δεδομένο ότι ο πολίτης έχει πάντα δίκιο, πιθανά αγνοεί συχνά το θεσμικό πλαίσιο.
Η συνάντηση-συζήτηση με τους πολίτες και τους φορείς στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς υπήρξε πολύ γόνιμη και η συνεργασία προβλέπεται ότι θα είναι εύκολη και αποτελεσματική στο μέλλον.

Θεσμική Επίσκεψη του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης στον Περιφερειακό Συμπαραστατη.

Θεσμική επίσκεψη πραγματοποίησε την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης στο γραφείο του Περιφερειακού Συμπαραστάτη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  για μια πρώτη συζήτηση αιτημάτων των μελών του και διερεύνηση του τρόπου συνεργασίας τους.

Φεβ. 2020 

Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας 

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας πραγματοποίησε την 11η Φεβρουαρίου 2020 η Συμπαραστάτης του Πολίτη & της Επιχείρησης κα. Νιόβη Παυλίδου, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας για τον θεσμό του Συμπαραστάτη.
Η κα. Παυλίδου συμμετείχε σε τηλεφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις στα τοπικά μέσα και παραυρέθηκε στην κοπή της πίτας των εργαζομένων της Αντιπεριφέρειας. Συμμετείχε δε και στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Φεβ. 2020 

Η Συνέντευξη της Κας Νιόβης Παυλιδου (καντε κλικ εδω.)

Η κα Παυλίδου βρέθηκε στην Πέλλα και στην Έδεσσα και μίλησε στον Στέφανο Μίντζα για τις αρμοδιότητες της αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν και να επικοινωνήσουν μαζί της. 

Φεβ.  2020

Νέα ιστοσελίδα και Ηλεκτρονικό Σύστημα υποβολής Αναφορών στον Περιφερειακό Συμπαραστάτη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Για να τονισθεί η ιδιαίτερη και εξέχουσα σημασία που έχει ο ανεξάρτητος θεσμός του Περιφερειακού Συμπαραστάτη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Διεύθυνση πληροφορικής ανέπτυξε ειδικά για το Θεσμό νέα Ιστοσελίδα, από την οποία μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει αυτόματα κλήση από το κινητό τηλέφωνο, καθώς και Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Αναφορών και Καταγγελιών με σκοπό την καλύτερη παρακολούθηση και την άμεση διαβίβαση των αναφορών στις Υπηρεσίες και την αποτελεσματικότερη ενημέρωση του Πολίτη και της Επιχείρησης.
Σελίδα: symparastatis.pkm.gov.gr
Ιαν. 2020 

Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε Συνάντηση με τον Ομόλογό του στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο του καλύτερου και αποτελεσματικότερου Συντονισμού των Ενεργειών του Συμπαραστάτη στη ΠΚΜ και την οργάνωση μιας αποτελεσματικής συνεργασίας στην αυτοδιοικητική θητεία που ξεκινά, η κα Νιόβη Παυλίδου, ως εκπρόσωπος του θεσμού, ξεκίνησε ένα κύκλο συναντήσεων με Συμπαραστάτες από Δήμους και Περιφέρειες.
Τις συναντήσεις εγκαινίασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τον Κο Μάριο Καργιώτη Συμπαραστάτη του Δήμου. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο της κας Παυλίδου στη ΠΚΜ, επι της 26ης Οκτωβρίου, συζητήθηκαν κυρίως ο ρόλος του Συμπαραστάτη στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, τρόποι επικοινωνίας με του Πολίτες και της επιχειρήσεις, και γενικότερα αποτελεσματικοί τρόποι συντονισμού και ενιαίας αντιμετώπισης ομοειδών θεμάτων.
Μέσα στην εβδομάδα η κα Παυλίδου έχει προγραμματίσει συνάντηση με την ομόλογό της στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τη κα Αικατερίνη Τσιομπάνου.

Ιαν 2020 

Η Συμπαραστάτης της Περιφέρειας  Δυτικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίικη.

Η Περιφερειακή Συμπαραστάτης Δυτικής Μακεδονίας, κα Κατερίνα Τσιομπάνου, συναντήθηκε με την κα Νιόβη Παυλίδου στο Γραφείο του Συμπαραστάτη ΠΚΜ, 26ης Οκτωβρίου Θεσσαλονίκη.
Συζητήθηκαν ο ρόλος του Συμπαραστάτη στη Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, η επαναδημιουργία του Δικτύου Συμπαραστατών της Αυτοδιοίκησης, τρόποι επικοινωνίας με του Πολίτες και της Επιχειρήσεις, και ο συντονισμός των δυο Περιφερειών σε ομοειδή θέματα, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα των συνοριακών περιοχών της Μακεδονίας». 

Ιαν   2020

Η καθηγήτρια του ΑΠΘ Νιόβη Παυλίδου, είναι η νεοεκλεγείσα Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κ. Παυλίδου ήταν πρόταση της παράταξης «Αλληλεγγύη» του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, την οποία ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο. «Είναι ένα σημαντικό βήμα να αποκτήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, επειδή τα προβλήματα είναι πολλά κι ο πολίτης πρέπει να έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στην επίλυσή τους. Ο πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται μακριά από το Περιφερειακό Συμβούλιο, που λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις γι’ αυτόν. Το νέο θεσμικό πλαίσιο στην Αυτοδιοίκηση μπορεί να δώσει επίσης μια δίοδο στον πολίτη, μέσα από τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες του θεσμού του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Στην ψηφιακή εποχή θα γίνουν αλλαγές και στη διοίκηση των Περιφερειών, ενώ με την ψηφιακή διακυβέρνηση ο πολίτης οφείλει να έχει ρόλο σε όσα τον αφορούν. Με τον έλεγχο του τρόπου άσκησης της διοίκησης και την καλή συνεργασία ανάμεσα στον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης και τις περιφερειακές υπηρεσίες θα μπορέσουμε να γίνουμε ακόμη πιο ωφέλιμοι για όλους τους πολίτες ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», είπε εισαγωγικά η κ. Παυλίδου. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι «στη διάρκεια της προηγούμενης πενταετίας, η κ. Παυλίδου από τα έδρανα της αντιπολίτευσης άσκησε στη διοίκησή μας εποικοδομητική κριτική και ουσιαστική αντιπολίτευση, με σειρά προτάσεων, πολλές από τις οποίες υιοθετήθηκαν από τη διοίκηση. Λόγω της σπουδαιότητας της θέσης θεωρούμε ότι πρέπει αυτή να καλυφθεί άμεσα, προκειμένου ο Συμπαραστάτης να συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και να είναι πραγματικά δίπλα στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις. Επιλέγουμε συνειδητά στην αρχή της τρέχουσας θητείας να αποκτήσουμε Συμπαραστάτη για να κερδίσουμε ως Περιφέρεια τα μέγιστα από το θεσμό. Επειδή ακριβώς ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θέλουμε να υπογραμμίσουμε τη σημασία του ρόλου του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, προτείνουμε μια γυναίκα εγνωσμένου κύρους, που γνωρίζει τα θέματα της Αυτοδιοίκησης και κυρίως της Περιφερειακής και μπορεί να συμβάλλει στα ζητήματα τόσο της καθημερινότητας, όσο και της επιχειρηματικότητας. Για εμάς στη διοίκηση και για εμένα προσωπικά, όπως επανειλημμένα έχω δηλώσει, ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι ουσιαστικός όταν ασκείται εποικοδομητικά. Η απόφασή μας και η πρότασή μας για τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης εμπίπτει σε αυτή τη λογική και αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης του προσώπου και βεβαίως του έργου του ως επικεφαλής αντιπολιτευτικής παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα προηγούμενα χρόνια. Η γόνιμη κριτική της κ. Παυλίδου μάς βοήθησε να λύσουμε προβλήματα, να ανεβάσουμε ταχύτητα ως διοίκηση. Πάγια θέση μας είναι ότι αντιπολίτευση και συμπολίτευση λειτουργούμε από κοινού για το συμφέρον όλων των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
www.pkm.gov.gr